Ознака: тотал

Одложено судењето за „Тотал“, предметот сѐ уште во доказна постапка

Денешното рочиште за случајот „Тотал“ каде обвинет е новинарот и поранешен уредник, Драган Павловиќ Латас, е одложено за 17 октомври, поради отсуство на член...

Нови рочишта за „Таргет-Тврдина“, „Тотал“ и „Триста“ на СЈО

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани нови рочишта за предметите „Таргет-Тврдина“, „Тотал“ и „Триста“ на Специјалното јавно обвинителство. Во предметот „Таргет-Тврдина“ на...

„Тотал“ одложен поради спреченост на претседателот на судечкиот совет

Поради спреченост на претседателот на судечкиот совет, одложено е денешното рочиште за предметот „Тотал“. Новото судско рочиште е закажано за 21 декември во 10 часот. На...

Нови рочишта за „Титаник“ и „Тотал“

Со слушање на преостанатите „бомби“ денеска во Кривичниот суд треба да продолжи судењето за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. На минатото рочиште во судницата...

Болест на судијката го одложи рочиштето за „Тотал“

Поради болест на судијката Совче Гаврилова Ефремова одложено е денешното рочиште за предметот „Тотал“ на СЈО, во кој е обвинет новинарот Драган Павловиќ-Латас. Павловиќ-Латас е...

Судењето за „Тотал“ одложено за 3 октомври

Судењето за предметот „Тотал“ на Специјалното јавно обвинителство се одложува за 3 октомври поради настаната промена на сопственичката структура на правното лице „Медијамакс“, кое...

Нови рочишта за „Титаник“, „Тенк“ и „Тотал“

Во Кривичниот суд денска треба да продолжат судењата за три предмети на СЈО - „Титаник“, „Тенк“ и „Тотал“. Последното рочиште за „Титаник“ на 12 септември...

Латас и Бошковски на суд: Нови рочишта за „Тотал“ и „Тарифа“

Во Кривичниот суд денеска ќе се одржат рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Тотал“ и „Тарифа“. Во „Тотал“ обвинет е новинарот Драган Павловиќ-Латас за...

Нови судски рочишта за „Тотал“ и „Транспортер“

Нови судски рочишта за случаите „Тотал“ и „Транспортер“ на Специјалното јавно обвинителство денеска треба да се одржат во Кривичниот суд во Скопје. Во „Тотал“ обвинет...

Судењето на Латас повторно одложено

Поради барање на одбраната денеска во Кривичен суд беше одложен предметот „Тотал“ на Специјалното јавно обвинителство. Во „Тотал“ е осомничен новинарот Драган Павловиќ-Латас за затајување данок. Според...