Ознака: топлотен

Како да го преживееме новиот топлотен бран?

Деновиве најсреќни се оние што се наоѓаат на езеро, покрај река, на море, во бања или на планина, но како да преживеат оние што...

Препознајте ги знаците на топлотен удар

Многу е важно да ја научите разликата помеѓу топлотен удар и истоштеност од топлина, а разликата помеѓу овие две состојби и познавањето на симптомите...