Ознака: топлинска енергија

ЕСМ го презема управувањето со БЕГ

ЕСМ го презема работењето на БЕГ и на Топлифкација Скопје Север, што се предвидува со кризната состојба на пазарот со топлинска енергија која ја...

Прогласена кризна состојба во снабдувањето со топлинска енергија

На вечерашната владина седница донесена е и одлука за постоење на кризна состојба во снабдувањето со топлинска енергија. Со оваа одлука, донесена на предлог на...

РКЕ: Потрошувачите може да поднесат приговор за несоодветна услуга од снабдувачот...

Потрошувачите кои не добиле соодветна услуга од снабдувачот со топлинска енергија може да поднесат приговор до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ),...

Бизнис – инфо

КОГЕЛ со значаен удел во електроенергетскиот систем Од почетокот на грејната сезона, заклучно со 31 јануари годинава, когенеративната гасна електроцентрала КОГЕЛ има произведено 14.000 мегават-часа...

Намалено ДДВ кај одредени лекови и кај топлинската енергија

Владата денеска усвои предлог-одлука со која се намалуваат цените на одреден број на лекови, вклучувајќи и лекови за ветеринарна медицина и се пропишува повластена...

Укинатиот паушал сѐ уште им создава главоболки на исклучените

Ниту еден граѓанин што живее во сопствен стан и што бил исклучен од системот за централно греење пред 31 март 2019 година нема да...

Регулаторната потврди: Се укинува паушалот за парно

Од април исклучените од парно греење повеќе нема да плаќаат фиксен надоместок (паушал), предвидуваат новите предлог-правила за снабдување со топлинска енергија што на вчерашната...

Калориметрите би ни штеделе топлинска енергија, ама кој да ги постави

Официјално почна грејната сезона и скопјани, кои се приклучени кон топлификациската мрежа, вчераутро се разбудија со топли радијатори, а греење ќе имаат до 15...