Ознака: топи

Антарктикот се топи побрзо од порано

Обединетите нации соопштија дека лани на Антарктикот била забележана рекордно висока температура од 18,3 степени Целзиусови. Температурата била измерена во аргентинската база „Есперанца“ на...

Брзината со која се топи Гренланд е поекстремна од кога...

Гренланд е на пат во овој век да изгуби многу повеќе мраз, за разлика од кој било друг период од 12.000 години додека процутувала...