Ознака: тони пиротехника

Европа троши тони пиротехника, во Македонија се бројат запленети петарди

Според Евростат, само во 2018 година во Европската Унија на годишно ниво биле увезени 128 илјади тони огномет. Според Министерството за внатрешни работи во...