Ознака: Томор Морина

Последниот збор за Морина го има Министерството за правда

Македонскиот врховен суд го потврди решението на Основниот кривичен суд - Скопје со кое е одлучено дека не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција...

Врховен одлучи Морина да не се екстрадира во Србија

Врховниот суд денеска ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд во Скопје дека не се исполнети условите за екстрадиција на Томор Морина во Србија. Во...

Вицепремиер за евроинтеграција ја загрозува евроинтеграцијата

ЕКСПЕРТИТЕ ЗА СЛУЧАЈОТ „МОРИНА“ И ВЛИЈАНИЕТО НА ПОЛИТИКАТА ВРЗ СУДСТВОТО И ПРАВНАТА ДРЖАВА На можност со несакани последици за евроинтеграциите предупредува професорот на Правниот факултет...

Османи се заложи за ослободување на Морина

Вицепремиерот, Бујар Османи изјави дека лично се заложил за ослободување на поранешниот борец на ОВК, Томор Морина, кој минатата недела беше уапсен на граничниот...