Ознака: Томи Стефановски

Стефановски: Професионалното пливање во Македонија е сведено на импровизација

Базените во целиот свет се објекти од јавен интерес и секаде се поддржани од државата, за разлика од кај нас, каде што државниот базен...

Победник во Охрид и на Светскиот куп на ФИНА

ТОМИ СТЕФАНОВСКИ (2) Пред 10 години Томи Стефановски го преплива Ла Манш, а во 2016 година на залезот од кариерата ги постигна најголемите резултати во...

Прв Македонец во „Куќата на славните“

ТОМИ СТЕФАНОВСКИ (1) Резултатите постигнати во маратонското пливање му обезбедија место меѓу најславните светски спортисти. Томи Стефановски во четиридецениското занимавање со пливањето беше победник во...