Ознака: толеранција

Папата од Ирак со апел за толеранција и братство меѓу народот

Папата Франциско за време на неговата прва папска посета во Ирак испрати апел за толеранција и братство меѓу народите. Тој замоли Ирачаните да ги почитуваат...

Холандија избрана за најтолерантна земја во светот

Универзитетот во Калифорнија објави извештај за индексот на инклузивност во 2019 година според кој Холандија е најтолерантна земја во светот. По Холандија следуваат Шведска, Норвешка,...

Марш за толеранција на различностите во образованието

По повод Меѓународниот ден на толеранцијата, Хелсиншкиот комитет за човекови права го организира единаесеттиот Марш на толеранцијата. Маршот ќе почне во 12 часот пред...

Одржан 10. Марш на толеранцијата

Под мотото „Викни силно против насилно“, денеска се одржа десеттиот Марш на толеранција, во организација на Хелсиншкиот комитет за човекови права, а со поддршка...

Традицијата на толеранцијата ѝ пркоси на политиката

Македонија има позитивна историја на толеранција помеѓу припадниците на различните етнички и верски заедници и таквата традиција има силно стабилизирачко влијание, кое му овозможува...