22.8 C
Skopje
21.9.2021 - 15:32

Ознака: тито

Еден ден во вилата на Тито во Сплит чини 4.000...

Вилата на Тито е една од најатрактивните локации во Далмација за свадби, а саботите до почетокот на пандемијата на коронавирусот биле резервирани две години...

Си ја сакаме Европа, ама и Тито ни е мил

Македонските историчари не можат да му помогнат на нашето општество да се справи со комунистичкото минато. Зар може да го бараме тоа од оние...

Кредитите на Тито ќе се плаќаат уште две децении

За многумина економски и политички теоретичари останува неразјаснета дилемата дали опстојувањето на поранешната југословенска заедница ќе беше успешно во услови на пазарна економија Годинава Србија...

Јахтата на Тито продадена за 51.000 евра

Министерството за одбрана на Црна Гора минатата година заработило 1,8 милион евра од продажба на вишокот вооружување и воена опрема, вклучувајќи ја и продажбата...

Ќебапот – крал на социјалистичката гастрономија

„Братство и единство на кујнската маса - храната во социјалистичка Југославија“ е насловот на неодамна издадениот зборник на научни трудови што ги откриваат тајните...

Тито сакал да биде погребан на Сутјеска

Пишува: Блаже Миневски Денес, со своите деведесет и три години, Раиф Диздаревиќ е единствен жив сведок на формирањето и распадот на југословенската федерација. Пред неколку...

A со Тито, што правиме со Тито?

Формално се реши прашањето чиј е Александар Македонски (Велики), не се знае чиј ќе биде Гоце Делчев сосе Даме Груев и Сандански. Ја нема...

Колишевски и Живков се скарале за Македонија на погребот на Тито!

Според таен извештај на бугарската дипломатија Пишува: Блаже Миневски „Тодор Живков седна спроти Лазар Колишевски. Уште во првиот момент се почувствува напнатост во атмосферата, па Живков,...

Црна Гора ја продава најлуксузната јахта на Тито за 50 илјади...

Црногорската влада објави нов тендер за продажба на поранешната јахта на Тито – ,,Јадранка” и ја намали цената од 80 илјади на 50 илјади...

Пештерата на Тито останува туристички бренд

Владата на Федерацијата Босна и Херцеговина ја прифати програмата за распределба на средствата наменети за развој на туризмот, со која се одобруваат 50.000 конвертибилни...