38.8 C
Skopje
23.6.2021 - 18:56

Ознака: Ти­мур Ра­џа­бов

Во исцрпувачко финале Раџабов во тајбрејк го победи Динг

Раџабов и Динг му се придружија на Каруана на Турнирот на кандидатите за предизвикувач на светскиот првак Карлсен. Третото место на СК во Канти...

Динг и Раџабов вторпат се пласираа на Турнирот на кандидатите

Динг во полуфиналето на Светскиот куп беше подобар од Ју, а Раџабов од Вашер-Лаграв. На Турнирот на кандидатите за предизвикувач на светскиот првак Карлсен...

Динг и Ра­џабов се на че­кор од Тур­ни­рот на кан­ди­да­ти­те

Тај­брејк за плас­ман во по­лу­фи­на­ле­то на Свет­ски­от куп попладнево играа Вит­ју­гов - Ју и Аро­ни­јан - Ва­шер-Ла­грав Ки­не­зот Ли­рен Динг (2.811 реј­тинг-по­е­ни) и Азер­беј­џа­не­цот Ти­мур...