Ознака: Тиквешија

Изложба на ракотворбите на жените од Тиквешијата

Во Музеј галерија –Кавадарци утре во 12 часот ќе биде отворена етнолошка изложба под наслов „Ракотворбите на жените во Тиквешијата“. Изложбата содржи педесетина експонати, прекрасни...

По околу седум каснувања од змија годишно во Тиквешко

По околу седум каснувања од змија има во просек за една година  во Тиквешко, тврди хирургот Дано Кулев, кој во изминатите години лекувал дел...