Ознака: Тиан Шан

Дејановиќ оди на Тиан Шан како загревање за зимското искачување на...

Здравко Дејановиќ, кој се искачи на највисокиот врв на светот, Монт Еверест (8.848 метри), потоа на К2 (8.611) и на Анапурна 1 (8.061), планира...