8 C
Skopje
20.11.2018 - 15:07

Ознака: Технологија

Македонија и Кина ќе соработуваат на полето на иновациите

Македонија и 15 други земји од Централна и Источна Европа, заедно со Кина ќе соработуваат на полето на иновациите и новите технологии, за што...

„Долфи“ е технологија од следната генерација што ќе ви ја исчисти...

За многумина, особено за оние што имаат активен животен стил, машината за перење претставува скапа инвестиција. Во текот на студентските денови и во понатамошниот...

Професор од Србија тврди дека пронашол технологија за бесплатно греење

Професор од Србија тврди дека е единствениот во светот што има технологија за производство на струја од сончева енергија 365 дена, 24 часа на...

ЕУ планира 9,2 милијарди евра за дигитален развој

Европската комисија планира да формира прва Дигитална европска програма за периодот од 2021 година до 2027 година за кој би биле издвоени 9,2 милијарди...

Технологија за безжично полнење постои, но дали е доволно добра?

Технологијата за безжично полнење, позната и како магнетна индукција е релативно нова функција за напојување „Ајфон“ и популарни телефони „Андроид“. Иако повеќето луѓе не...

ВАР би бил блескава иднина за ракометот

Според Брестовац, судиските грешки би биле сведени на минимум, Јагањац смета дека ВАР би требало да се користи и во ситуации на престап, чекори...

Токио 2020 ќе користи технологија за препознавање лица

Првпат во историјата на ЛОИ, Јапонците ќе ја користат технологијата „неофејс“, преку која од 40 различни места ќе ги следат сите акредитирани лица Организаторите на...

A каде беше ти?

Зошто морам да им се извинам на моите родители? Затоа што им ги остававме нашите деца во текот на летото, не размислувајќи колкава одговорност...

Епл: Нашите уреди не ги прислушуваат корисниците

Во писмо адресирано до републиканскиот претставник на Орегон, Грег Волден, Епл експлицитно потврди дека нивните уреди не снимаат никаков звук без знаење и дозвола...

Систем за препознавање лица ќе ја засили безбедноста на ЛОИ во...

Организаторите на Летните Олимписки игри во Токио во 2020 година, планираат да воведат систем за препознавање на лицето на сите акредитирани со што би...