10.8 C
Skopje
28.10.2021 - 12:34

Ознака: техника

Француската поморска воена техника наменета за Австралија заврши кај Грција?

Париз се обидува да ја ублажи загубата од пропаднатиот договорот со Канбера По пропаднатиот договор за продажба на подморници и друга поморска воена техника на...

Нов хируршки алат инспириран од осите

Начинот на кој осите ги положуваат своите јајца се нова инспирација за научниот свет. Група научници во Холандија следејќи го начинот на кој осите ги...

Хипхоп-монтажа – техника на филмска монтажа

Во филмската индустрија постои термин „хипхоп-монтажа“, кој се однесува на брзите, кратки и нагли резови на кадрите. Времетраењето на овие кадри се движи од...