Ознака: Тестирањето

Три работи за подобрување: тестирањето, следењето на контактите и болниците

Со овие подобрувања ќе може да се намалат човечките жртви, да се подобри контролата и да се овозможи побрзо ублажување на мерките за социјално...

Не можете да се тестирате? Можеби сте во погрешна држава

Одлуките и грешките донесени пред неколку месеци доведоа до големи разлики во тестирањето во светот. Се чини дека науката беше најлесниот дел Научниците низ светот...

Тестирањето за коронавирус само за сомнителни случаи

Само резултатите од лабораторијата на Клиниката за инфективни болести во Скопје се сметаат за релевантни, зашто се унифицирани и потврдени од лабораторија од Германија Оние...