22.8 C
Skopje
19.6.2021 - 17:53

Ознака: тероризaм

Може ли борбата против тероризмот да му биде приоритет на НАТО?

Макрон можеби смета дека со брендирање на тероризмот како универзална опасност за сите помага за враќање на солидарноста во НАТО. Но тој погрешно ги...

(Не)ефикасна стратегија против тероризмот

Ликвидациите на терористичките водачи веднаш го привлекуваат светското внимание, но не го елиминираат тероризмот Кети Гилсинан Речиси две децении американските лидери ја истакнуваат потребата од решавање...

Македонија ја демнат стотина темпирани бомби

Еврокомесарот за безбедност Џулијан Кинг неодамна предупреди дека опасноста од терористички напади во Европа сѐ уште е многу висока, а таква ќе остане и...