Ознака: теренска вакцинација

Почнува теренска вакцинација во основните и средните училишта

Медицински тимови од денеска ќе вршат теренска вакцинација во основните и средните училишта. Теренската вакцинација во школите следува по прогласената епидемија на морбили во...