Ознака: терапија

Две годишни времиња во еден ден

Дежурните синоптичари велат дека изминатите денови се случил пад на температурата од осум до 10 степени, но веќе следниот период ќе се бележи тенденција...

Зависниците ќе примаат терапии во неколку поликлиники низ Скопје

Од Министерството за здравство велат дека во однос на дислокацијата на Центарот од Кисела Вода, во моментот се разгледуваат пет локации за дисперзија на...

Песна и игра за оние кои не ја разбираат маката што...

Виа Сундари Октавија ги гледа нејзините мали деца додека играат и пејат во рамките на програмата за справување со траумата, наменета за најмладите кои...

Промашена терапија

Колкави ќе бидат последиците од овој случај со Груевски врз правната држава, безбедносниот систем и врз она здраво општество што се стремиме да го...

Нов тип терапија за пациентите со хепатитис Ц за нивно целосно...

Пациентите со хепатитис Ц (вирусно заболување кое го напаѓа црниот дроб и има многу брза прогресија) ќе примаат нов тип терапија со што ќе се овозможи...

Mилениците дејствуваат како антистресна терапија

Секое куче, без разлика дали е мешано или од чистокрвна раса, може да дејствува како антистресна терапија на сопственикот. Сепак, за некои видови со...

Лауда започна со физикална терапија

Легендарниот шампион во Формула 1, Ники Лауда започна со физикална терапија, соопшти австриски „ОЕ 24“. Лауда закрепнува по трансплантацијата на белите дробови извршена претходниот месец. Во...

Нова современа терапија за лекување на болните од леукемија

Пациентите со хроничната миелоидна леукемија во Република Мекедонија првпат добија можност за лекување со нов специфичен, посупериорен лек, второ-генерацискиот препарат Нилотиниб, соопштија од Универзитетската...