Ознака: Тендери

На 14 март ново рочиште за случајот „Тендери“ на СЈО

На денешното рочиште во Кривичниот суд Скопје за случајот на Специјалното јавно обвинителство „Тендери“, беше ислушан само еден сведок. Имено, предметот е во доказна постапка...

„Тендери“ на СЈО одложено за 9 ноември

Поради отсуство на претседателот на судeчкиот совет Осман Шабани, рочиштето за предметот „Тендери“ на Специјалното јавно обвинителство е одложен за 9 ноември 2018 година....

Судењето по предметот „Тендери“ одложено за 17 октомври

Предметот „Тендери“ на СЈО се одлага за 17 октомври поради барање на адвокатите на одбраната кои се ангажирани на судење во притворскиот предмет на...

Нови рочишта за „Тендери“ и „Тарифа“

Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да продолжат судењата за предметите „Тендери“ и „Тарифа“ на Специјалното јавно обвинителство. На судењето за „Тендери“, каде првообвинета...

„Тендери“ на СЈО одложено поради отсуство на бранителите

Поради остсутво на бранителите на обвинетите, денеска во Кривичниот суд не се одржа рочиштето за предметот на СЈО, „Тендери“ во кој првообвинета е поранешната...

Нови рочишта за „Тендери“ и „Тарифа“ на СЈО

Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да продолжат судењата за предметите „Тендери“ и „Тарифа“ на Специјалното јавно обвинителство. На судењето за „Тендери“, каде првообвинета...

Болеста на судијата Шабани го одложи „Тендери“

Поради болест на судијата Осман Шабани денеска во Кривичниот суд во Скопје не се оддржа рочиштето за предметот на СЈО „Тендери“, во кој првообвинета...

СЈО презентира материјални докази на судењето за „Тендери“

Денешото рочиште за предметот „Тендери“ во кој првообвинета е поранешната министерка за култура Елизабета Канческа-Милевска во врска со тендерот за извршување градежни работи во...

Продолжува судењето за „Тендери“

Во Кривичниот суд денеска треба да се одржи рочиште за предметот на СЈО „Тендери“ во кој првообвинета е поранешната министерка за култура Елизабета Канческа-Милевска...

Нови рочишта за „Тенк“, „Тендери“ и за „Тотал“ во Кривичен

Во Кривичниот суд денеска треба да се одржат рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Тенк“, „Тендери“ и „Тотал“. На рочиштето за „Тенк“ треба да...