Ознака: темза

Кит забележан во реката Темза кај Лондон

Грбав кит долг најмалку пет метри денеска бил забележан во реката Темза кај Лондон, речиси една година кога во близина на британската престолнина беше...

Оксфорд против Кембриџ по 165-ти пат

Регатата е еден од најстарите спортски настани во светот, кој првпат бил организиран во 1829 година. Над 250.000 луѓе ја следат регатата од бреговите...

Китот Бени ја изненади Велика Британија

Кит се појави во реката Темза, со што беше забележан во два наврати во последните два дена. Реткиот вид на бел кит, кој вообичаено...

Пребројувањето на кралските лебеди

Традиционалното пребројување на лебедите на реката Темза се спроведува неделава. Процесот на пребројување на птиците и нивна идентификација, при што се одредува дали ѝ припаѓаат...