Ознака: тема

„Зимскиот салон“ на ДЛУМ на темата „Првиот грев – првата доблест“

Друштвото на ликовните уметници на Македонија, под покровителство на Министерството за култура и градот Скопје, а во соработка со Националната галерија на Македонија, го...

Предавање на темата „Политички театар“

Предавање на Мишел Павловски, проследено со јавна дискусија на Лорета Георгиевска-Јаковлева, Софија Куновска, Маја Стевановиќ и Филип Јовановски, на темата „Политички театар“ ќе се...

„Уметност и забава“ – тема на „Европските денови на културното наследство“

Манифестацијата „Европски денови на културното наследство“ почнува на 23 септември, во 12 часот, во Музејот на Македонија, со изложбата „На маргините на скопскиот регион...

Едукација за најмладите од Гази Баба на темата „Чиста вода“

Беа одржани едукативни часови на темата „Чиста вода“ во три основни училишта и во три детски градинки во општината Гази Баба. - Часовите беа реализирани...