Ознака: театарот

Ако еднаш го удомиме детето во театарот, сме го удомиле засекогаш

На 20 март се одбележи Меѓународниот ден на театарот за деца, па по тој повод го објавуваме текстот на писателот Трајче Кацаров за важноста...

Ако еднаш го вдомиме детето во театарот, сме го вдомиле засекогаш!

Нема театар без детето во него, како што нема дете без да посака неговиот свет да биде театар, вели Кацаров ОД МОЈ АГОЛ ЗА ТЕАТРИТЕ...