Ознака: тајни

Тајни политички преговори за слобода на медиумите!

Слободата на медиумите е тема да третата тркалезна маса на претставниците на власта и делот од опозицијата, закажана за 19 август, која е во...

Божиќ крие многу тајни

Една од најпознатите и најпродавани божиќни приказни на сите времиња е „Божиќната приказна“ (Christmas Carol) на Чарлс Дикенс, а за една од најубавите традиционални...

Тајните фондови на Коѕијас и пеколниот план на Атина

Повеќе сум склон да верувам дека целиот овој политички земјотрес во Грција е добро изрежиран и испланиран за да се влијае врз Македонија, колку...

Децата откриваа музејски тајни во Струга

Во рамките на проектот „Откривме музејски тајни: разбој и праисториското ткаење“, наменет за деца од 6 до 12 години, кој се реализираше во музејот...

Јавно-приватните партнерства со тајните сметки

Битолските советници донесоа одлука по истекот на договорот да не ја продолжат соработката со досегашниот концесионер и како во случајот со новиот градски пазар,...

Како децата поуспешно да ги откријат тајните на шаховската игра

Учењето треба да биде забавно, а шаховската игра не треба да биде претставена како речник што чека да се запомни, туку како книга за...

Меѓупартиските пресметки јавни, договорите – тајни

По низа крајно спротивставени изјави на лидерите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ, се наметнува дилема дали навистина недостига дијалогот, пред сѐ, за највисоките национални...