12.8 C
Skopje
19.10.2020 - 17:13

Ознака: тајни служби

Максим Горки бил убиен од тајните служби

По убиството на Сергеј Киров, декември 1934, се засилила паранојата на советскиот диктатор Сталин која била проследена со репресија, а меѓу невините жртвите се...

Коронавирусот им се заканува на американските тајни служби

Поради пандемијата на вирусот и нестабилната економска ситуација, многумина од американските експерти можат да се најдат на „шпионска јадица“ на руските и на кинеските...

Најдобрите тајни служби во светот

Некои служби се подобри од другите, а за тоа е пресуден начинот на кој се справуваат со проблемите Тајните служби или службите за разузнавање на...

Тајните служби сѐ уште убиваат каде ќе стигнат

Германскиот историчарот Кристофер Нејринг во интервју за „Дојче веле“ тврди дека оперативци ангажирани од држави како САД, Русија или Израел често убиваат лица кои...