38.8 C
Skopje
1.8.2021 - 15:16

Ознака: Тајна

Сателитски снимки открија нуклеарна тајна на Израел

Сателитските фотографии што ги објави агенцијата „Асошиејтед прес“ покажуваат дека на југот од Израел во близината на стариот нуклеарен истражувачки центар „Негевпо“, по повеќе...

Разбирањето на пресингот е најголемата деловна тајна во фудбалот

Претходнава деценија и повеќе пресингот стана пофокусиран, поспецифичен и покоординиран, за што придонесе и напредокот во спортската наука и во физичката подготовка. Играта е...

Пронајден меч од бронзената доба, локацијата се чува како најголема тајна

Три илјади години стар меч, кој датира од бронзената доба, беше пронајден во Чешка, што се смета за големо откритие. Археолозите вршеле ископувања во...

Мари од „Роксет“ со себе ја однесе тајната за хитот „It...

„Времето толку брзо поминува. Не толку одамна минувавме денови и ноќи во мојот мал стан во Халмстад, слушајќи ја музиката што ја сакавме, делејќи...

Општинските ДУП-ови под превезот на тајната

Граѓани забележале дека ДУП-овите се изложуваат најчесто во простории од некој зафрлен објект од општината и дека можат да се видат само во работно...

Приказната за момчиња од пештерата во Тајланд преточена на филм

Помина една година откако младинскиот фудбалски тим со нивниот тренер влезе во туристичката пештера во Тајланд и остана заробен. Беа спасени 18 дена подоцна...

Тајна формула за победа на изборите

По што овие избори што се пред нас ќе се разликуваат од претходните изборни циклуси. По многу нешта и по ништо, истовремено. Ќе кажете...

Тајниот инструмент

Што е ова? Ваков инструмент не сум видел, не сум чул, шепотеше Сергеј. Морам утре да ја прашам мама. Таа сигурно знае. Полека се врати...