11.8 C
Skopje
19.10.2021 - 2:44

Ознака: „Тарнер“

Наместо наградата „тарнер“, помош за уметниците

„Тејт Британ“ го откажа доделувањето на годинашната награда „тарнер“ за современа уметност, а фондот од 100.000 фунти ќе биде поделен како помош на десет...

Објавени имињата на највлијателните уметници во 2019 г.

Годинашните кандидати за „Тарнер“ нудат дела што поставуваат предизвикувачки и проблематични прашања, а критиката се надева дека тие ќе ја спасат наградата од „сите...