Ознака: Талин

„Врба“ на филмскиот фестивал „Црни ноќи“ во Талин

Филмот „Врба“ на Милчо Манчевски се враќа на европска почва, откако длабоко ја импресионираше азиската публика на филмскиот фестивал „Златен коњ“ во Тајпеј. Вечерва...

Димитров на Конференцијата Ленарт Мери во Талин

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, во периодот од 17 до 19 мај, ќе учествува на годинешната Конференција Ленарт Мери, која се одржува во...