Ознака: таленти

Детски гласови за убав, спокоен и достоен свет за сите

Се одржа првата поетска манифестација за млади таленти во Ресен По повод 76-годишнината од ослободувањето на градот Ресен и првиот роденден на здружението „Жар Преспа“,...

Сестричките Илина и Јована со своите гласови украсиле многу детски фестивали

ТАЛЕНТИ Илина и Јована Николовски се две сестрички на возраст од 10 и 8 години. Илина е ученичка во петто одделение во ОУ „Невена Георгиева-Дуња“...

Тринаесетгодишната Ана Марија Здравкоска со зборови ги искажува чувствата

ТАЛЕНТИ Ана Марија Здравкоска има 13 години и неодамна заврши седмо одделение во основното училиште „Гоце Делчев“ во Прилеп. Таа е одлична ученичка, гордост не...

Отсекогаш ме интересирало што се крие зад аголот

Таленти: Петар Пројкоски, полуматурант во ООУ „Владо Тасевски“ во Скопје Меѓу освоените педесетина награди најблиску до срцето ми се првото местo на првиот државен натпревар...

Сакам предизвици и откривање нови научни дисциплини!

Таленти: Бошко Бошков, математичар Во списокот на талентирани ученици за кои секогаш има место на страниците на „Колибри“ со задоволство го допишуваме името на Бошко...

Најдобрата спортистка на Кичево сонува да учествува на Олимписките игри

ТАЛЕНТИ: Анастасија Мингоска (12), каратистка Иако има само 12 години, младата спортистка од Кичево Анастасија Мингоска, од многубројните натпревари дома и во странство, се враќа...

Наградата – најдобар јуниор во земјава, поттик за нови успеси

Таленти: Марко Стоилковски (13) - тенисер од Куманово Тринаесетгодишниот кумановец Марко Стоилковски веќе почна да ги чувствува добрите страни на макотрпното, повеќегодишно занимавање со тенис....

Академијата за естрадно пеење расадник на млади таленти

Нема позначаен музички настан кај нас во последно време без учество на ученик од Академијата за естрадно пеење, која постои три години, а за...

„Колибри“ ме поттикна да пишувам!

Таленти: Тодор Пењушков (12) Ова скромно но вредно и мултиталентирано момче има голем број таленти. Го бидува за математика, го интересираат природните науки, а одлично...

Крајезерските бранувања го претставија творештвото на младите таленти

И јас почнав тука како ученик, во моите збунети години и сега, преку оваа манифестација, сакам да им помогнам на децата да го откриваат...