Ознака: ТАВ

Се враќаат дел од авиолиниите во Македонија укинати поради пандемијата

Со летниот распоред на летање, што почнува на 28-ми месецов, покрај новата авиолинија Скопје-Софија, на аеродромите во Македонија се враќаат неколку рути што функционираа...

Проектите од програмата ТАВ одобрени за уште 36 општини

Владата на денешната 85-та тематска седница го одобри пакетот за финансиска поддршка за финансирање на инфраструктурни проекти на општините, од програмата ТАВ. - Вториот пакет...

Преку двата аеродрома патувале 1,8 милиони патници

Преку двата аеродрома во Македонија, во Скопје и Охрид, во првите девет месеци од годинава патувале 1,8 милиони патници при што е забележан годишен...