Ознака: табу

Мешаните бракови сѐ уште табу

Првпат по триесет години е направена компаративна анализа (заедничко истражување) за состојбите со мешаните бракови во двете најмултиетнички држави на Балканот: Македонија и БиХ,...

Еротиката и женското тело – табу

Исто како во описите на Виена, и во Скопје постоеле квартови на проституцијата, за која иронично се користеле воени термини: „тешката артилерија“ се наоѓала...

Вежбањето во бременоста кај нас сѐ уште е табу

Сепак кај нас оваа тема сѐ уште е табу. Ретко која идна мајка продолжува со вежбање во бременоста, ретки, речиси непостојни се групите за...