Ознака: Таал

Обвивка од пепел околу вулканот Таал

  Ерупцијата на вулканот Таал во близина на главниот град на Филипините, Манила,  исфрли лава прекривајќи ги околните села со обвивка од пепел.   

Вулканот Таал ги стресе Филипините

Ерупцијата на вулканот Таал во близина на Манила исфрли лава, а местата во непосредна близина ги покри со пепел. Аеродромот во главниот град на...

Манила стравува од „експлозивна ерупција“ по будењето на вулканот Таал

  Филипинските власти наредија тотална евакуација на безмалку половина милион луѓе во главниот град Манила, откако вулканот Тaал исфрли лава, како и пепел на далечина...