1 C
Skopje
23.2.2019 - 14:30

Ознака: сценарио

Пронајдено необјавено сценарио за филм, напишано од Кјубрик

Сценарио напишано од Стенли Кјубрик и неговиот соработник Калдер Вилингам во 1956 година, под наслов „Пламена тајна“ (Burning Secret), е пронајдено сосема случајно од...

Заврши снимањето на серијата на ХБО по сценарио на нашиот Марјан...

Во конкуренција од 500 сценарија, телевизиската мрежа ХБО го избра ценариото за серијата „Успех“ на скопјанецот Марјан Алчевски „Успех“ е телевизиска серија, која „Ејч-би-о адрија“...

Ученици подготвуваат претстави по свое сценарио и режија

Во рамките на културната манифестација „Гимназијада“, којашто ќе се одржува од 12 април до 11 мај, во „Салонот 19,19“, ќе се одржат осум претстави,...