25 C
Skopje
18.10.2019 - 16:00

Ознака: суројчари

Во Дебарско нема коледари, но има суројчари

Во поширокиот дебарски регион, според наследената традиција, нема коледарчиња за Бадник, но затоа за Василица има деца суројчари. Тие во рацете држат, како што се...