Ознака: супер варијанта

Ќе остане ли делта сојот последната опасна супер-варијанта на коронавирусот?

Во втората половина на 2020 година, епидемиолозите почнаа да забележуваат  загрижувачки феномен познат како вирусна рекомбинација, во која различни варијанти на ковид-19 разменуваа и...