Ознака: Сузана Мицева

Песни и филм за бегалската криза

Промоција на книгата „Тивко како молитва“ на Сузана Мицева, во издание на „Просветно дело“, и премиерно прикажување на поетскиот филм „Бегство“ ќе се одржат...

Тешко на онаа литература што нема подмладување

Не постои презаситеност, ниту редица во која еден автор може да му го земе местото на друг, вели Сузана Мицева Дали на литературата за деца...

Час по лектира под ведро небо

Третоодделенците, заедно со наставничката Стојка Азманова, во дворот на родната куќа на Киро Донев во селото Моноспитово уживаа во овој уникатен час по лектира,...