12.3 C
Skopje
24.2.2020 - 13:53

Ознака: суеверија

Црквата ја отфрла поврзаноста со суеверијата

Некои истражувачи сѐ уште го бараат коренот на таканаречениот црн петок и велат дека има повеќе верувања за потеклото на суеверието за петок 13,...

Суеверијата немаат никаква врска со христијанството

Свештениците на Македонската православна црква-Охридска архиепископија последните години, и јавно но и преку социјалните медиуми, постојано апелираат на христијанско и црковно чествување на празниците...

Свештениците апелираат да се престане со суеверијата за задушница и Духовден

Свештениците на Македонската православна црква - Охридска архиепископија веќе неколку години апелираат верниците да ги напуштат суеверните обичаи и да му се посветат на...