Ознака: судство

Кривичен лани решил над 44 илјади предмети

Претседателот на Кривичен суд Иван Џолев рече дека лани биле решени над 44 илјади предмети, информирајќи за учинокот на Судот за минатата година, на...

Судскиот совет разреши судијка од Кривичен

Судскиот совет разреши судијка од Кривичен поради нестручно и несовесно работење. При образложението на одлуката не беше соопштено името на судијката, но повеќе медиуми...

Маричиќ: Сите судии кои постапиле незаконски ќе бидат исфилтрирани од правосудниот...

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, на прес-конференцијата по повод 100 дена Влада, кажа дека в понеделник Советот за реформи во судството ќе ја потврди...

Мицкоски: Kакви и судии да имаме, криминалот ќе се амнестира додека...

Излажаа и за ветингот на судиите, затоа што го држат на краток ланец „сваровски“ и „трас-трас“ судството за да амнестираат криминал, но тоа нема...

Маричиќ: Потребна е дигитализација на сите нивоа во судствотo

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, учествувајќи на регионалната конференција „Онлајн-судење за време на пандемија: Законодавство, пречки и предизвици“, истакна дека светската пандемија на ковид-19...

Маричиќ: Изработката на методологијата за прочистување во судството во завршна фаза

Министерот за правда Бојан Маричиќ, обраќајќи се на Национална конвенција за Европската Унија во Македонија на тема „Реформски идеи за прочистување на правосудството низ...

Владата не се откажува од ветингот во судството

Портпаролот на Владата, Душко Арсовски одговарајќи на новинарско прашање за ветингот во судството, информираше дека министерот за правда во првите 100 дена од мандатот...

Маричиќ: Евроинтеграциите ќе ги забрзаат реформите во судството

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, учествуваше на онлајн конференција на министрите за правда, која се одржува под покровителство на грчкото претседателство со Советот на...

Ивановска: Не може уставните судии со Деловник да си го зголемат...

Државната комисија за спречување на корупцијата изрази сомнеж за додатоците на плата за уставните судии кои самите си ги изгласале со промена на Деловникот. Претседателката...

Маричиќ: Во моментов не се можни онлајн судења

Министерот за правда, Бојан Маричиќ, вели дека во овој момент не е возможно да има онлајн судења, и покрај пандемијата со ковид-19. - Ние сме...