Ознака: судски службеници

Судските службеници ќе добијат право за исплата на додатоци на плата

Во собраниска процедура денеска влезе Законот за судска служба, со кој се регулира правото на судските службеници да добиваат додатоци на плата. Ова е...

Наскоро ќе биде потпишан нов колективен договор за административните и судските...

Финализирање на активностите за потпишување Колективен договор за административните и судските службеници, изедначување на судските службеници со останатите во делот на додатоци на плата,...

Синдикатот на Кривичниот суд бара да има претставник во Телото за...

Синдикалната организација Правосудство во Основниот суд Скопје 1 бара со свој претставник да биде вклучена во Телото за реформи во правосудството.  Во писмото испратено до...