Ознака: судски рочишта

Адвокатската комора бара одложување на сите судски рочишта, освен итните постапки

Адвокатската комора бара да се одложат сите судски рочишта, освен итните постапки односно предметите со времени мерки и притворските предмети. Во допис испратен до Владата,...

И ѕвездите ќе затворат нос

Ороспијо! Гомнарке! Ма, ебааму, името, ебааму! Русјаков? Па, дали си ти нормален? Што е ова? Цитирам обвинители, премиери, судски рочишта и медиуми. Јас ли сум виновен...

Нови судски рочишта за „Тотал“ и „Транспортер“

Нови судски рочишта за случаите „Тотал“ и „Транспортер“ на Специјалното јавно обвинителство денеска треба да се одржат во Кривичниот суд во Скопје. Во „Тотал“ обвинет...

Нови рочишта за „Титаник 3“ и „Трезор“

Нови рочишта во Кривичниот суд денеска ќе се одржат за предметите на СЈО „Титаник 3“ и „Трезор“. Во предметот „Титаник 3“ обвинети се Ејуп Аљими...

Нови судски рочишта за „Топлик“ и „Тотал“

Во Кривичниот суд за денеска се закажани нови рочишта за предметите на СЈО „Топлик“ и „Тотал“. Минатото рочиште за „Топлик“ беше одложено поради болест...

Судски рочишта за „Трезор“, „Тарифа“ и „Труст“

Во Кривичниот суд за денеска се закажани рочишта за предметите на СЈО „Трезор“, „Тарифа“ и „Труст“. Во „Трезор“ првообвинет е поранешниот директор на УБК Сашо...