Ознака: Судскиот совет

Министерство за правда: На потег се судиите, Судскиот совет и Советот...

Во изминатиот период, Министерството за правда интензивно работеше на отстранување на сите законски и системски пречки на патот на правдата преку усогласување на законите...

Фаик Арслани избран за в.д. претседател на Врховниот суд

Врховниот судија Фаик Арслани е избран за в.д. претседател на Врховниот суд, откако претходно Судскиот совет на денешната седница го разреши Јово Вангеловски од...

Судскиот совет го разреши Јово Вангеловски

Судскиот совет на денешната седница го разреши Јово Вангеловски од функцијата претседател, поради нестручно и несовесно вршење на функцијата. Седницата на која имаше повеќе точки...

Продолжен мандатот на суспендираниот судија Мустафа Шаини

Суспендираниот управен судија Мустафа Шахини поднел барање до Судскиот совет за да му биде продолжен мандатот по неговото пензионирање. Советот со 13 гласови „за”,...