10.8 C
Skopje
28.10.2021 - 19:16

Ознака: суверенитет

Џонсон го предупреди Израел да не наметнува суверенитет на Западниот Брег

Британскиот премиер Борис Џонсон  во колумна во најтиражниот израелски весник „Једиот Ахронот“ му порача на Израел дека треба да ги прекине плановите за проширување...

Двојниот суверенитет е двојно ништо за Белград

Во случај на спроведување на идејата на Берлин и на Париз, целата власт на Косово ќе ѝ припадне на Приштина, а Белград би имал...

Губење на суверенитетот на државата

Според безбедносните аналитичари, секоја земја со членството во НАТО губи дел од својот суверенитет, но сето тоа е базирано на партнерски однос, исклучиво на...

Без правда, нема вистинско помирување

Претседателот Ѓорге Иванов оцени дека со негласање на референдумот од 30 септември, тивкото мнозинство донело гласна одлука дека никој нема мандат од народот да...

А да го прашаме прво големиот брат?!

ДАЛИ ПОЛИТИЧКИТЕ КОНСУЛТАЦИИ И БАРАЊЕТО ОДОБРУВАЊЕ ЗА СЀ И СЕШТО ОДНАДВОР ГО ПОТКОПУВААТ НАШИОТ СУВЕРЕНИТЕТ Впечатокот е дека и досега сите македонски влади, од независноста,...