21.9 C
Skopje
23.10.2019 - 18:12

Ознака: субвенции

Гази Баба додели субвенции за набавка на печки на пелети

Општина Гази Баба продолжува со доделување субвенции за набавка на печки на пелети. И оваа година општината надоместува дел од трошоците при набавка на...

Над 250 битолчани конкурираат за субвенции за клима уреди

Заклучно со денешниот ден, точно 253 битолчани поднеле барање до Општинската администрација за добивање субвенции за набавка на клима уред, информираат од општина Битола. Интересно...

Објавен огласот за субвенции на печки на пелети во домаќинствата

Министерството за економија денеска го објави Јавниот повик за надомест на дел од трошоците за купување на печки на пелети, со кои домаќинствата ќе...

И за 600 денари покачена плата ќе се добиваат субвенции

Целта на овој закон, како што посочуваат предлагачите, е поттикнување на работодавците да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на...

Околу 1.600 домаќинства аплицирале за субвенции за набавка на инвертери

Исцрпени се средствата предвидени за субвенции за набавка на инвертери за 2019 година, односно до денеска до 15 часот се пристигнати околу 1. 600...

И пофалби и критики за субвенциите за пензиско и здравствено

Според најавите на премиерот Заев, ќе се земе просек од три месечни плати и во тој период платата на работникот не треба да му...

Мојот прекрасен Охрид! (2)

По расправата за статусот на Охрид во УНЕСКО, како и во екот на туристичката сезона, проследена со вообичаени критики, ги реобјавувам моите три написи...

Држави субвенции за младите специјализанти

Бугарија Од буџетот на Бугарија ќе се одвојат 6,5 милиони лева годишно за обуката на млади специјализанти, а потоа лекарите ќе треба да работат три...

Повеќе од три илјади граѓани аплицираа за субвенции за велосипеди

Градот Скопје ги информира граѓаните дека денеска го затвора јавниот повик за субвенционирање на купувањето велосипеди за 2019 година, бидејќи се исцрпени предвидените финансиски...

Субвенциите не го постигнаа посакуваниот ефект

Интервју: Васко Ристовски, советник во Стопанската комора на Македонија Повеќе од една третина од земјоделското обработливо земјиште не се обработува. Субвенциите што се исплаќаат од...