4 C
Skopje
22.2.2019 - 11:55

Ознака: субвенции

Нови мерки за финансиска поддршка на земјоделството

За одржување насади во јаболкопроизводството субвенциите годинава се зголемуваат од 33.000 на 41.000 денари по хектар, а за овоштарите што имаат од еден до...

Субвенции за фирми што обезбедуваат економски раст

Денес во светот не постои држава што не субвенционира одредени компании, кои се значајни за нејзината економија, без разлика дали станува збор за отворање...

Објавен јавниот повик за субвенции за купување печки на пелет

Град Скопје, денеска го објави јавниот повик за надоместување дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на град Скопје за набавка на печки на...

Објавен трет повик за субвенции на нискобуџетни авиокомпании

Министерството за транспорт и врски денеска објави нов јавен повик за доставување барања за доделување финансиска поддршка на нискобуџетни авиокомпании. Повикот ќе трае до...

Помошта за печатените медиуми треба да го унапреди новинарството

Подобри услови за работа и зголемување на медиумската писменост во насока на објективно и професионално новинарство, треба да обезбеди Програмата за поддршка, печатење и...

Објавен втор оглас за субвенционирање на печки на пелети

Министерството за економија објави нов, втор оглас за доделување субвенции за печки на пелети. Министерот за економија Крешник Бектеши рече дека новиот оглас е...

„Зелена нафта“ за земјоделците на почетокот на следната година

Земјоделците ќе добијат „зелена нафта“ од почетокот на наредната година. Процесот на нејзино обезбедување се заокружува, а ќе се реализира преку Платежната агенција за...

Потрошени средствата за субвенционирање на електротротинети

Исцрпени се средствата предвидени за субвенции за купување електротротинети, информира Град Скопје. Вкупно 109 барања пристигнале денеска до 15 часот до Град Скопје, со што...

Вкупно 342 оџаци ширум Скопје исчистени со субвенционирање

Вкупно 342 оџаци се исчистени од 24 септември до денес низ Скопје, по воведувањето субвенции од Град Скопје за чистење оџаци. Споредено со истиот период...

Град Скопје: Исцрпени средствата за субвенционирање на печки на пелети

Исцрпени се средствата предвидени за субвенции за купување печки на пелети во главниот град, соопшти Град Скопје. Во Град Скопје денеска до 16 часот се...