Ознака: Студенти

Истражување: Секој трет студент во Србија сака да оди во странство

Една третина од студентите во Србија планираат да ја напуштат државата по дипломирањето, а 90 отсто имаат поддршка од родителите за таква одлука, додека...

Гази Баба и студентите од Шумарски во акција за чистење

Со акција за чистење, општината Гази Баба во соработка со студентите од Шумарскиот факултет го одбележаа Светскиот ден за заштита на животната средина. Општинарите заедно...

Потпишан меморандум за соработка меѓу „Алкалоид“ и високообразовни институции

Во насока на исполнување на заложбите за корпоративна општествена одговорност, кои се на врвот на приоритетите во оперативната агенда на компанијата, „Алкалоид“ потпиша меморандум...

Студентски протест во Битола против промена на името

Протест на студентите против промената на името на државата се одржа вечерва во Битола. Неколку стотини студенти, на кои им се приклучија и граѓани на...

Зошто опаѓа квалитетот во високото образование

Ако се спореди бројот на објавени научни трудови во списанија со фактор на влијание можеме да видиме дека дури и Танзанија има повеќе објавени...

Наставниците дешифрираат хиероглифи

УЧЕНИЦИТЕ ИМААТ ТЕШКО ЧИТЛИВ РАКОПИС Студентите во Британија пишуваат ужасно на испити, а тоа било причина универзитетот „Кембриџ“ да размисли да стави крај на традицијата...