Ознака: Студентите

Седењето дома ги демотивира студентите

И студентите и професорите сакаат да одат на предавања на факултет, бидејќи онлајн наставата не може да ја замени традиционалната, велат нашите соговорници ЕПИДЕМИОЛОШКАТА СЛИКА...

Почеток на учебната година за учениците и студентите

За околу 300.000 ученици и над 50.000 студенти вчера започна новата учебна година, која поради пандемијата на коронавирусот ќе се одвива комбинирано со физичко...

Се чека завршување на вонредната состојба за да се полагаат испити

Универзитетските професори сметаат дека држењето испит онлајн нема да даде објективен резултат. Според нив, ништо не може да го замени полагањето лице в лице,...

Сега не треба да биде приоритет оценувањето, најважно е професорите да...

Универзитетот е голем, разнороден и комплексен, односно во неговите рамки функционираат дури 25 факултети, во моментов техничките факултети разгледуваат најдобри решенија и модели, кои...