Ознака: студена

Мрежа на алијанси за нова студена војна

За да се погрижат студената војна да заврши успешно, САД мора да го водат слободниот свет во мрежа на колективен одговор во повеќе домени,...

Дали светот го очекува нова студена војна?

Обединетите нации ја одбележуваат својата 75-годишнина од постоењето, во моменти кога глобалниот поредок што го создадоа по Втората светска војна е со разнишани темели....

Финската кинематографија само навидум е далечна и студена

Кинотеката на Македонија ја почна Неделата на современ фински филм, која ќе трае до 29 април. Селектор на филмовите е српскиот режисер Бојан Вулетиќ....