Ознака: Студената

И во Студената војна имало културна размена

Трае големиот бојкот на руската култура Дури и во времето на најмрачните денови на Студената војна, во 20 век, руските оперски и балетски ѕвезди редовно...

Кој посакува реприза на Студената војна?

Воздушниот простор и регионот околу Црно Море се место на постојани воени, но и воздушни тензии меѓу Русија и НАТО. Сега, кога и двете...

Куба како од времето на Студената војна

Спротивно од светската практика видлива во повеќе локации во Јужна Америка каде што со поддршка на Вашингтон опозиционерите главно успеваа да ги соборат властите...

Балканската артилерија со топови од Студената војна

Националните армии во регионот располагаат со над 1.400 парчиња артилериско оружје, а воениот арсенал им се состои главно со модели од Студената војна. Најмногубројна...