31.3 C
Skopje
17.9.2019 - 19:02

Ознака: стручен кадар

Мерката за субвенционирање на придонеси за платите ќе го задржи стручниот...

Новата мерка на Владата за субвенционирање на придонесите од задолжителното социјално осигурување за претпријатијата, кои ќе ги зголемат платите на своите вработени до 100...

До стручен кадар преку учење и работење во исто време

Дуалното образование има незаменлива улога во обезбедувањето соодветна работна сила со потребните вештини и компетенции за поддршка на економскиот пораст, согласни се стопанствениците Дуалното образование...

Компаниите се вклучуваат во производството на стручен кадар

Со фонд од 12 милиони евра во текот на 10 години ќе се доквалификуваат кадри за потребите на стопанството, а три компании веќе склучиле...

Недостигот на квалификувана работна сила клучен ограничувачки фактор за развој на...

Недостатокот на квалификуван стручен кадар е клучниот ограничувачки фактор за да се постигнат подобри резултати во стопанството иако големо влијание имаат и недоволната побарувачка...