Ознака: стрип

Отворен меѓународен салон на стрип

ВЕЛЕС Во Ликовниот салон во Велес е отворен 18. Меѓународен салон на стрип, на кој учествуваат стрип-уметници од Романија, Белгија, Албанија и од Србија. Во...

Македонскиот стрип на балканската смотра во Лесковац

Од 25 до 27 јуни во Лесковац, Србија, ќе се организира традиционалната 23-та Балканска смотра на млади стрип-автори, една од најреномираните и највлијателни вакви...

Стрип од првата едиција за Супермен продаден за 3,25 милиони долари

Стрипот во кој првпат се појавува херојот Супермен е продаден за 3,25 милиони долари. Оваа сума покажува дека акциониот стрип број 1, кој се...

Во татковината заборавен, но на Балканот има култен статус

Макс Бункер знае за славата на Алан Форд во ова катче на Европа: „Мора да кажам дека луѓето од цела поранешна Југославија се многу...

Објавен францускиот стрип „Добредојдовте на Косово“

Во Франција е објавен стрипот „Добредојдовте на Косово“ со цел да се слушне гласот на српските жртви секаде на Запад, рече Арно Гујон, основачот...

Омилениот стрип на поранешна Југославија „Алан Форд“ го слави 50-от роденден

Познатиот стрип „Алан Форд“ ја слави 50-годишнината од излегувањето на првиот број во Италија, а анимираните јунаци од групата ТНТ и нивната препознатлива сатира...

Стрип – Отпадџија

Тоде Блажевски, Стрипот е дел од соработката меѓу Остен и Институтот за комуникациски студии на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“

Стрип

Златко Крстевски, Стрипот е дел од соработката меѓу Остен и Институтот за комуникациски студии на кампањата за подобра животна средина ,,Не игнорирај! Реагирај!”.

Стрип

Златко Крстевски, Стрипот е дел од соработката меѓу Остен и Институтот за комуникациски студии на кампањата за подобра животна средина ,,Не игнорирај! Реагирај!”.

Стрип

Златко Крстевски, Стрипот е дел од соработката меѓу Остен и Институтот за комуникациски студии на кампањата за подобра животна средина ,,Не игнорирај! Реагирај!”.