11.8 C
Skopje
24.9.2021 - 22:37

Ознака: стрес

Колку новиот делта-сој е нова реална закана?

Граѓаните треба да здивнат летово од стресот од САРС-вирусите Според проф. д-р Драган Даниловски, неопходно е што помасовно вакцинирање на што поголем дел од населението...

Лоши навики што создаваат поголем стрес

Стресот е тивок убиец, сите го знаеме тоа, а ако сакате да се ослободите од него, ќе мора да отфрлите некои лоши навики што...

Комерцијалните банки успешно одговараат на стрес-тестовите

Народната банка има свој принцип на работа, им прави разни шокови на комерцијалните банки за да провери дали тие можат да одговорат на нив....

Работата од дома носи помал стрес

Германска студија открила дека работата од дома за време на пандемијата на коронавирусот повеќето работници ја доживуваат како позитивна промена, затоа што работењето од...

Опсесија, релаксација или извор на зависност и стрес?

Експертите по социјални медиуми велат дека е природно и очекувано во време на вонредни мерки предизвикани од пандемијата на коронавирусот сите, а особено младите,...

Илиески: Пандемијата ги смени навиките на домашните миленици, а со тоа...

Домашните миленици се зависни од луѓето, а сопствениците навремено треба на своите „мали пријатели“да им овозможат да ги задоволат потребите во време на пандемија,...

Зошто стресот не предизвикува секогаш анксиозност и депресија

Многу често зборуваме дека сме под стрес. Тој всушност е неодминлив во нашето секојдневно живеење. Скоро да не постојат моменти кога не сме под...

Нарцисите доживуваат помалку стрес и депресија

Иако нарцизмот генерално се смета како социјално негативна особина, таа не секогаш е социјално токсична. Или, што е подобро, нарцизмот треба да се разгледува...

Мозочни промени кај преживеаните од холокаустот

Стресот и сите трауматични доживувања оставаат неизбришлива трага кај хуманиот род. Ова е особено битно за раниот период, за децата, кај кои мозокот е...

Што му прави стресот на нашиот мозок

За стресот зборуваме секојдневно: стрес дома, на работното место, на улиците, во сообраќајот, кај децата во училиште, во економијата, во политиката... Всушност, без стрес,...